Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Petua Kecantikan

Cellulite Waist Band (bengkung perut)

RM36 SM,  RM40 SS Material: Nylon / Cotton Feature: Breathable Size M : 58 ~ 70cm Size L : 69 ~ 85cm SMS/whatsapp: 012331 2030 untuk tempahan


Produk Jamu Nenek – Khazanah Temurun

~ PRODUK JAMU NENEK ~ JAMU NENEK diformulasikan secara tradisional untuk mengatasi pelbagai masalah dalaman tubuh badan dengan secara alami dan selamat. – Sentiasa keletihan bagaikan hilang tenaga, kerap mengantuk tidak t...



High Waist slimming Shaping Body shaper/ Panties / Underwear/Seluar Dalam Pengempis Perut

Colour : Black, Nude Size: M/L, XL/2XL Measurement: Size M/L : Waist: 63-79cm (24-31 inch), Size XL/2XL : Waist: 79-89cm (32-35 inch), Material: Spandex and Nylon RM40sm/RM45ss — termasuk postage. whatsapp 0123312030 untu...



SET PENJAGAAN WAJAH TERLARIS!! BABIES BLINK GOLD BY LYANAZ BEAUTY

KANDUNGAN DALAM SET BABIES BLINK GOLD ✔ 2 pcs Arbutin Soap 60 gm ✔ 1 pc 12 in 1 Fresh Toner 60 ml ✔ 1 pc Multi White Cream 40 gm ✔ 1 pc 12 in 1 Treatment Cream 40 gm ✔ Free 1 pc Laser Gluthathione Cream Gel 20 gm Arbu...


4 Step Shape Waist Trimmer ~ bengkung moden ~

PERUT ANDA BUNCIT dan BERLEMAK?? KEMPISKAN PERUT ANDA dgn bengkung moden ini! nak perut leper dan ramping ? mencari bengkung yg mudah dipakai semasa pantang? yg pastinya nak yg murah tapi berkesan! 4 STEP SHAPE Membantu anda me...



Petua Untuk Kelihatan Cantik

Tips2 untuk wanita 1. Jadikan aktiviti membersihkan wajah sebagai rutin wajib anda setiap pagi dan malam. Pemeliharaan kulit merupakan asas penting dalam penampilan kecantikan anda. 2. Anda perlu menjadi orang yang paling arif ...



Merawat Tapak Kaki Pecah-Pecah

Tapak kaki yang pecah-pecah telah menyebabkan kesukaran bagi seseorang untuk memakai sepatu semasa berjalan. Selain kelihatan hodoh, kaki terasa sakit ketika berjalan. Untuk mengatasi masalah ini, ada satu petua yang dapat diam...


Mengurangkan Bulu Lebat

Bulu lebat di ketiak memang merisaukan, terutama di waktu cuaca panas. Jika anda mahu mengurankan bulu yang lebat, anda hanya perlu mencari sebiji buah kundur yang sudah masak. Cara-caranya: Buah kundur diambil bedak putih yang...



Petua Menghilangkan Kesan Parut Jerawat

Jerawat di wajah memang mudah dihapuskan, tetapi kesan tumpuk-tumpuk hitam masih lagi kelihatan. Jika anda mengalami masalah begini, atasinya dengan menggunakan ubi kentang.         Cara-cara: Ambil sebiji ubi kentang dan k...


SABUN SCRUB KOPI untuk kulit cantik dan bersih

Sabun kopi Scrub…apa tu? Sabun kopi yang tengah viral dalam online OCT 2016. Banyak kelebihan sabun kopi ni. Antaranya ialah? ☕Menghaluskan kulit ☕Menghilangkan bau badan ☕Menghilangkan selulit ☕Menyegarkan tubuh ...



Petua Mencantikkan Kuku

Untuk memiliki kuku yang cantik, sihat dan bersih tidaklah sukar. Anda tidak perlu bersusah payah mendapatkan rawatan di spa kecantikkan dan menghabiskan wang ringgit. Anda hanya perlu bermodalkan yang kecik iaitu memiliki sedi...


Shiseido Black Mineral Mask From Japan

HARGA SEKEPING: RM1 (10keping minima) ADD POSTAGE: RM7(SM) RM10(SS) Whatsapp: 012-331 2030 utk tempahan. Shiseido Blackhead Remover Mask sangat disarankan kerana berfungsi untuk membersihkan dan menanggalkan sel kulit mati, bla...



3-in-1 Super Shine Nail Groomer Akan Membentuk Kuku Anda Menjadi Indah & Rapi

3-in-1 Super Shine Nail Groomer Akan Membentuk Kuku Anda Menjadi Indah dan Rapi. Keunggulan 3-in-1 Super Shine Nail Groomer : – Mengikir dan Membentuk Kuku Untuk Kerapihan Yang Sempurna – Menghilangkan Area Yang Tid...


Petua Merawat Panau

Sangatlah hodoh rupa kulit anda jika dijangkiti panau. Ia akan kelihatan berbelang-belang atau bulat-bulat berwarna keputihan. Jika anda inginkan hilangkan panau, cubalah dapatkan daun ketapang cina.   Cara-caranya ialah: Ambi...



Petua Menghancurkan Lemak Badan

Tahukah anda Daun Belimbing Buluh mengandungi banyak khasiat? Ramai orang yang tidak mengetahuinya. Antara khasiat daun ini ialah ia dapat menghapuskan lemak di dalam badan. Seseorang yang gemuk boleh menguruskan badannya denga...


Petua memancungkan hidung secara semulajadi

Memiliki bentuk hidung yang tidak mancung bukanlah suatu masalah yang boleh merosakkan kepercayaan diri, tapi kenyataannya banyak orang merasa kurang percaya pada diri sendiri kerana hidung kemek atau tidak mancung seperti oran...



Petua Mendapatkan Betis Yang Cantik

Ramai ibu selepas bersalin mengalami ketegangan urat di seluruh betisnya. Kadang-kadang urat betisnya kelihatan timbul kerana bekerja keras menampung berat badan dan kandungan ketika hamil. Jika anda mengalami sedemikian, rawat...


Tips Kuku Cantik

Kecantikkan wanita itu kompleks. Bukan hanya tubuh, wajah, rambut.. kuku juga wajib mendapat perhatian khusus. Ini kerana kecantikkan itu menyeluruh termasuk kuku tangan dan kaki. Rawatan kaki dan rawatan tangan khususnya kuku ...



Felinna Vitamin C Pure Collagen (PMVC)

READY STOCK!! Memperkenalkan Vitamin C Pure Collagen from Felinna Beauty ♥ Satu lagi produk berkualiti keluaran Felinna Beauty. 1 kotak: 30 kapsul5000mg with extra collagen.. Gabungan mantap antara PF,vitamin C. And IQR 1000m...


Bedak Arab KOKURYU SUPER SUMMER CAKE

Berminat SMS: 0123312030 Korang penah cuba bedak ni tak??…Produk dari Jepun hasil kajian di Filipina Cherry laboratory.Kebanyakan wanita arab pakai pada musim panas… Sangat senang dipakai. Beberapa minit menjadikan ...



IVMIST merawat jerawat!

Tahukah anda memicit jerawat amat Menyakitkan dan boleh meninggalkan kesan PARUT….Kini lebih CEPAT tanpa perlu merasa sakit…dan tidak meninggalkan parut….Saya dah cuba Whatsapp “Benci Jerawat” ke +...


PERLAKING 1000,000MG SERBUK MUTIARA ASLI!!

Fenomena serbuk mutiara kini melanda!! 100% serbuk mutiara asli dari laut dalam Filipina.. Kesan yang sangat hebat!! 3 hari untuk rasai perbezaan pada muka dan badan dgn PERLA KING 1000,000MG SERBUK MUTIARA ASLI!! Kulit makin c...



Melangsingkan Badan

Melangsingkan badan, cara paling mudah dan murah ialah: Dua biji lobak merah dipotong, Sebiji mentimun segar, Sebiji limau nipis, Kemudian ketiga-tiga bahan ini dikisar dan diperah airnya untuk diminum. Amalkan dua kali sehari ...


Petua merawat tumit kaki pecah

Petua merawat tumit kaki pecah Kecantikan tidak hanya dipandang pada bahagian atas sehingga boleh melupakan bahagian bawah seperti kaki. Kaki juga merupakan tumpuan utama seseorang. Tumit merekah merupakan masalag yang sentiasa...



Tegangkan Payu Dara

Terdapat pelbagai petua traditional untuk membantu mengembalikan ketegangan dan keanjalan payu dara. Mungkin hasilnya tidak drastik namun sekurang-kurangnya penampilan nampak lebih yakin dan menarik. Antara petua-petuanya ialah...


L’AROME CLEARSKIN PYTHOCELLTEC™ MALUS DOMESTICA ~ Power Superb ~

MEMPERKENALKAN!! L’AROME CLEARSKIN PYTHOCELLTEC™ MALUS DOMESTICA Dulu habis kulit dan wajahnya melecur terbakar akibat kemalangan. Alhamdulillah dengan izinNya, clearskin mengembalikan kecantikkan wajahnya semula. Tanpa...



Pakej Glowing Gorgeous (PGG)

[TAK RUGI CUBA PAKEJ GG] . Hello..hello.. Apakah pakej GG itew?? Haaa..ok laa..ok laa.. Daku kabor laaa.. Pakej GG tu Pakej Glowing Gojez.. Haa.. Dah la Glowing je kulit tu.. Gojez plak lagi.. Silakan cemburu laju2 hokehh.. Hik...


Coffee Babies Blink By Lyanaz Beauty Care : Cerah, Gebu & Bertenaga Sepantas Seminggu !

Inginkan Kulit yang Lembut, Selembut Baby ? Inginkan Kulit yang lebih Cerah ? Inginkan Tona Kulit yang Lebih Sekata ? Ingin Sihat Secara Dalaman ? Kini….. Terbaru dari Lyanaz Beauty Care…. “Coffee Babies Blink...



JELITA PRO 5 IN 1

*****JELITA PRO 5 IN 1 ***** CONFIRM GEBUSSS, RAMPING & KEMBALI KETAT UOLLLS!!! DENGAN JELITA PRO 5 IN 1 100% MELETOOPPPSSSS!!! ======================================== Masih tercari-cari produk untuk hilangkan selera maka...





Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.