Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Jamu Seri Bonda (JSB)

63
Posted August 30, 2017 by nenek in Petua Kecantikan

jamu-seri-bonda-2016-2

(new packaging 2016)

JSB sangat digalakkan untuk Anak dara, pelajar mahupun wanita bekerjaya mangamalkan Jamu Serapat Bonda/ Jamu Seri Bonda. Selain khasiatnya yang terbukti berkesan mampu merawat masalah kaum wanita, JSB ini juga mampu mengembalikan tenaga, keyakinan diri, lenguh2 badan akibat aktiviti dan tugas seharian.

Sudah mempunyai kelulusan KKM. Gunakan tanpa was-was ya.

Sebotol 60 biji.

Harga  : RM60 SM / RM65 SS

(termasuk postage) — whatsapp 0123312030

*Khas utk anda dan anak2 dara anda yang baru ingin mencuba untuk..

kembali dara?
mengetatkan otot faraj?
power grip?
mengembalikan keinginan bersama suami?
extra tenaga?
menegang dan menganjalkan payudara?
menghangatkan hubungan intim?
mencegah barah rahim dan payudara?
mendapatkan zuriat? – sukar hamil
merawat masalah keputihan?
mencegah dan merawat bau yang kurang enak di bahagian vagina?
hilangkan gatal-gatal di bahagian vagina?
mencantikkan dan menganjalkan struktur kulit?
awet muda dan wajah berseri?
melancarkan peredaran darah?
menghilangkan senggugut dan menstabilkan kitaran haid?
melegakan kekejangan otot badan?
melawaskan pembuangan air besar atau kecil?

Cara Makan: 2 biji setiap hari (pagi dan makan)

Sebotol Jamu Seri Bonda mengandungi 6O biji kapsul. Ianya tahan untuk lima minggu. Jadi anda sangat jimat.

Berikut adalah cara pengambilan JSB semasa di dalam pantang:

1) Jika bersalin secara normal, makan JSB pada hari ke 20 selepas bersalin.

2) Jika bersalin secara pembedahan, makan JSB pada hari ke 30 selepas bersalin.

Cara pengambilan:

Mulakan dengan memakan 1biji kapsul di waktu pagi dan satu biji kapsul di waktu malam jika anda sepenuhnya menyusukan bayi. Cara pengambilan sebegini digalakkan bagi mengelakkan perut bayi kembung atau sebagainya.

Jika anda tidak menyusukan bayi anda, bolehlah mengambil dos 2biji pagi dan 2biji malam.

Jika bayi anda telah berusia 6 bulan dan ke atas, anda boleh mengambil dos seperti biasa iaitu 2biji kapsul setiap hari selepas waktu makan. Namun jika tubuh anda agak lambat bertindakbalas dgn JSB, amalkan memakan 2biji kapsul di waktu pagi dan 2biji kapsul di waktu malam.

Banyakkan meminum air putih untuk kesan yg maksimum.

Cara pengambilan untuk wanita yang berkahwin dan belum berkahwin:

Terdapat dua cara yang boleh dipraktikkan iaitu:

1) Amalkan memakan 2biji kapsul setiap hari selepas waktu makan. Biasanya kesan boleh dilihat seawal hari kelima namun ia bergantung kepada tubuh individu.

2) Jika tubuh anda agak lambat bertindakbalas dgn JSB, anda boleh mengamalkan JSB dengan memakan 2biji kapsul di waktu pagi dan 2biji kapsul di waktu malam.

3) Untuk remaja di dalam lingkungan umur 21 tahun ke bawah, disyorkan agar mengambil dos 1 biji kapsul sahaja.

4) Untuk remaja 21 tahun dan keatas, amalkan 1biji kapsul di waktu pagi dan 1biji kapsul di waktu malam.

Sila pastikan anda mengambil minima 8 gelas air putih setiap hari bagi memastikan JSB dapat memberikan kesan yang terbaik untuk tubuh anda.

* wanita hamil dan datang bulan serta mempunyai penyakit darah tinggi yang kronik tidak digalakkan untuk mengambil Jamu Seri Bonda

Jika anda mengalami lenguh-lenguh di bahagian tertentu dan sebagainya atau haid menjadi lewat beberapa hari, itu cuma tindak balas di peringkat awal pengambilan JSB. Jadi jangan risau ya. teruskan amal JSB, insyaAllah masalah yg di alami akan beransur hilang

Ramuan: Kacip fatimah, Manjakani, Akar serapat, rempas ratus dll. daripada Wakaf Bharu, Kelantan

  • Ianya bukan mimpi lagi. Maka inilah yang anda cari… Usah sayang untuk laburkan sedikit wang demi kepuasan anda dan pasangan. Jadikan Jamu Seri Bonda sebagai teman setia anda.

jsb-cara-pengambilan

Jamu Seri Bonda

Antara Testimoni pelanggan kami.. Klik gambar ye

Pn. Ira, Kuala Terengganu
019-94xxxxx

Salam sis… bestla Jamu Serapat Bonda ni. tang “tut” tu mmg ketat, rase cam anak dare balik je… breast lglah makin anjal, rase tegang je. cantik terletak. hihihihi… mmg so far hubby puji n suke ngan perubahan sy. wajah pun makin berseri, kulit tak kusam dh. mmg sy akan make sure stok JSB selalu ade ngan sy. tahniah!

Pn. Suzie, Kota Bharu
019-99xxxxx
Sejak amalkan Jamu Serapat Bonda, rasa sakit di bahagian pinggang lepas bersalin tu ade kurang, keputihan pun ok dah… dan yang paling penting hubungan ngan suami memang suami puji ada perubahan.. hehehe

Pn. Sue, Georgetown
017-49xxxxx
Salam pn.ayu.. ni nak kasi testi sket.. sejak berkenalan dgn JSB ni.. sakit pinggang, sakit urat badan dah xda.. ringan je buat keje.. mula2 mkn asik tekeluar angin jer. hehe.. bab dalam kelambu tu memang best la.. rajin je stiap hari. hubby sukaaa.. mcm anak dara blik tau! tahniah JSB! Harga murah kesan mantopp!

Pn. Iela, Georgetown
017-42xxxxx
hi sis.. thanx sbb promot JSB ni kt saya..sblm ni saya mempunyai masalah period yg tak teratur.. kalau datang haid pun sikit2 jer kluar yg warna coklat2 tu.. tp lepas amal mkn JSB selama 2 minggu, alhamdulillah period saya kluar dgn banyak.. mcm paip pecah.. 🙂 saya betul2 terkejut dgn kesan JSB ni.. sakit pinggang pun hilang bila buat keje.. alhamdulillah… nanti saya akan update lagi utk botol ke 4.. tahniah JSB!

Pn. Niza, Kota Bharu
019-690xxxx
salam jue.. ni kak ja nk bg testi yg u mintak.. pasal JSB ni memang bagus.. kesan dapat rasa dengan cepat bebanding produk2 mahal yg ada kt pasaran.. yg paling best masa ‘bercinta’ ngan hubby.. lain sungguh rasa.. hubby pun tegur rasa lain mcm jer.. hehe malu lah.. ni kak ja tgh promot kt member2 sekerja plak.. sbb kesan dia memang best!! ni nk oder lg 2 botol ye… thank’s

Pn. Noor, Nibong Tebal, Penang
Hai jue, sihat ka? ni akak nk bgtau jue, baguih la JSB ni.. sakit2 badan akak dah xda.. akak dok menjahit kan selalu lenguh2 belakang.. lani dah xrasa lah.. memang hebat.. akak perasan muka akak nampak beseri. ha 1 lg, bab dgn suami..suami ckp knapa bini abg lain mcm ni..heheh dia suka dan dia suh maintain mkn jamu ni.. hehe tq jue.. mcmne nk jd pengedar jue?

Puan Yaya, Pasir Mas, Kelantan
ueee.. i nak order JSB lg ni.. sedap la bdn mkn jamu u ni.. nape i rasa breast makin anjal jer.. memang kesan dia eh jue? haid pon lancar dah lani.. dulu xterator.. abg pun memuji time tooottt tuuu.. hehe;-) thanks jsb! powerrrr!!

Syuhada, Larkin, Johor
Salam..mcmna nk jadi pengedar JSB? saya dah try sebotol.. rasa ok sgt2 lah.. kesan cepat dan murah.. dulu mkn jamu yg glemer2 tu.. tp xlarat nk maintain laa.. hope JSB x naikkan harga lg yer.. bleh jd barang wajib tiap2 bulan..hehehe

Mama Tie, Wakaf Bharu, Kelantan
Mama baru makan 2 biji Jamu Serapat Bonda semalam, bangun pagi ni sakit-sakit belakang dah tak ada. badan pun rasa ringan. sekarang ni mama terus amalkan jamu ni. alhamdulillah, serasi. (Mama Tie merupakan seorang ibu berusia hampir 50 tahun)

Puan Sah, Tumpat, Kelantan
Jamu Serapat Bonda ni diperkenalkan oleh anak buah saya. alhamdulillah jamu ni dah berjaya hilangkan rasa sakit di bahagian belakang dan pinggang saya kerana saya seorang tailor. baru je cuba 2 biji kapsul semalam. dan hari ni saya order lagi 20 botol utk perkenalkan kepada sahabat dan sanak saudara.

Puan Elly, Wakaf Bharu, Kelantan
Haluu JSB! sy sempat mkn selama 4 ari, pastu esoknye period. ya Allah, byknya darah yg kua. ketul2 pulak tu. lawas betul. dh byk bulan tak period mcm ni. lega sgt2. lepas period ni, sy akan terus mkn JSB. tak sbr nak rasa ape lg kelebihan dan kehebatan jamu ni. Alhamdulillah!

Puan Ju, Pulau Pinang

mas.. saya betul2 puas hati dgn kesan JSB ni.. sakit urat badan dah hilang selepas mkn 4 hari turut2.. yang paling best time bg servis kt hubby.. lain sungguh rasa. mcm mlm petama! hehe… tahniah JSB!

Puan Norul, Putrajaya
Sejak menjadi teman kepada JSB, rasa lebih bertenaga, badan tak letih walaupun kerja tak berhenti. Bila bersama suami, rasa bertenaga dan tak cepat klimaks. Kedua-duanya puas. Sengal-sengal pinggang dan angin dalam badan pun hilang.

Puan Lynna Hirman, Kota Bharu
As salam. Saya selaku pengguna JSB ni, ingin memberikan testimonial setelah hampir 2 botol saya habiskan. Kesan-kesan yang saya perolehi hasil menggunakan JSB ni, saya rasakan ada kelainan apabila bersama suami. Setelah melahirkan anak pertama saya rasa malu untuk bersama suami, mungkin akibat kurang yakin diri dengan itu saya cuba amalkan JSB ni dan saya rasa lebih berkeyakinan untuk bersama suami juga tidak malu-malu lagi. Sakit urat yang saya selalu hadapi setelah melahirkan anak mula berkurangan mungkin untuk keberkesanan yang lebih baik, saya haruslah mengamalkan jamu ini secara berterusan.


loading...

About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

63 Comments


 
 

  1.  
    sha

    saya ingin try jamu ini cara nak heli




  2.  
    noni

    Salam. Utk yg blm kawin kalau makn xde masalah kan?




  3.  
    AISYAH

    SAYA BELUM KHWIN. .TAPI SYA ADA MSALAH HAID. .BOLEH KA SYA MKAN UBAT NIE. .




  4.  
    juliana jidi

    slmkun…bg bg no akuan klu nak tempah tak. tq




  5.  
    mimie

    jamu nie dh tukar name ye sis?




  6.  

    wslm, makan lain waktu




 
 



Leave a Response


(required)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.