Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Menghilangkan Lebam Bawah Mata

16
Posted July 17, 2008 by nenek in Petua Kecantikan

Sebelum mandi pagi, lapkan mata anda dengan air sejuk dari peti sejuk.

Cuba lah..ianya juga baik untuk menyegarkan mata.

atau boleh guna cara, basahkan tuala.. dan tuam2 di tempat sembab itu. Insya-Allah


About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

16 Comments


  1.  
    hana

    saya bangun pagi,saya dapati sebelah mata saya bengkak. dan semakin lama semakin teruk. esok saya ada kelas. saya takut mata saya tak boleh buka bila bangun pagi esok. apa yang patut saya buat??




    •  
      nenek

      bengkak? takut pula masalah lain. Baik jumpa Doktor.

      Untuk mengelak dari jangkitan mata (mata merah dan berair).. boleh amalkan petua ni
      Hiriskan halia, kemudian rendam dalam air. Biarkan beberapa minit, then sapukan ke dua2 belah mata. :)




  2.  
    ain

    bwh mata sy lebam,, smpi malu nak face to face bila bckp… petua ni mujarab ker
    byk dah try pakai timun,tp sama jer..
    tlg nenek




  3.  
    intan

    hai nek sye intan bru umor 14.. sye nk mintak tlg dengan nek mcm ner nak hilangkan lebam bawah mata????????????? sye malu ramai kawan2 sye tegur




  4.  
    alya

    askum nenek sya bru 15 tahun …cam mne nk hilangkn lebam bwh mata…




  5.  

    mata saya sangat sembab sudah 2 tahun saya cuba try petua yang lain tapi tiada hasilnya bagaimanakah untuk menghilangkan mata sembab mungkin petua nenek dapat bantu saya




  6.  
    zack

    yela… saya dah nak masuk 15 tahun.. tapi dah dua tahun mata saya sembab… saya nak try… trima kasih nek.. :D




  7.  
    siti

    slm… mcm mana nak hilangkan kesan lebam dimata???… lebam ni disebabkan oleh accident… dah 7 tahun disekeliling mata saya hitam… huhu…




  8.  
    fika

    sy slalu ngantuk dalam klas,,,,klau tido awl,sma je…..camne ea nak hilangkan rasa mengantuk dlm kls??x fokus la blaja..




  9.  

    slam…nenek saya dah mencuba mengunakan petua nenek….ia memang menjadi tetapi mengambil masa agak lama….saya mengamalkan petua ini setiap hari,,tetapi apabila mata saya sudah elok saya tidak mengamalkan petua ini ….dalam beberapa bulan mata saya menjadi sembap semula….




  10.  
    yana

    assalam nek , nenek ade lagi petua ? yana dah try dah , tapi lame sangat nak buat . petua yang lagi mudah ade ? tk ~




    •  

      wasalam, itulah petua nenek moyang kita memang rata2 kena bersabar sebab ambil masa sedikit krn tidak bahan tambahan lain. klu produk di jual tuh, lain.




  11.  
    asfa

    nenek, bawah mata saya bengkak n bewarna merah2 biru.mcm org x tido seminggu je.huhu pdhl tido sume cukup.. bgaimana nak bt nek.? minta tunjuk ajar.




  12.  

    mata sya sring smbab m’nyebabkan rmai kwan sya tnye…sya pon tkot ble lhat mata sya yg smbab…mcm mna yek nk mnangani prkra ini???





Leave a Response

(required)


Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.