Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Menghilangkan Tahi Lalat

140
Posted July 12, 2008 by nenek in Petua Kecantikan

tahi lalatCara Membuang tahi lalat:

Caranya ialah dengan mengambil nenas dan limau purut [bersama kulit atau tidak] yang telah dikisar (tidak terlalu larut), sapukan di tempat tumbuhnya tahi lalat tersebut.

Lakukan 2 atau 3 kali sehari sehingga ia jatuh sendiri. Amalkannya selalu, Insyaallah akan mendapat hasilnya segera. Selamat mencuba!!

 

 

set membuang tahi lalat

 

Produk : Set membuang tahi lalat

Set Membuang Tahi Lalat (Removing Mole Set) ini terdiri dari Treatment Toner, Removing Mole Cream dan Repair Cream.

Set ini amat berkesan untuk menghilangkan tahi lalat, kutil atau bebola minyak/ kelestrol di sekitar muka leher atau badan.

Dengan rawatan selama 10 minit pada hari pertama (rawatan ini perlu di ulang pada hari kedua atau seterusnya).

Permasaalahan yang anda hadapi akan hilang. Bahagian yang di rawat itu akan pulih diantara 3 hari ke 14 hari. Jika masih ada lagi tanda-tanda yang tidak hilang rawatan seterusnya boleh diulangi.

RM155 SM, RM160 SS


About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

140 Comments


 
 

  1.  
    LV

    Nenek, klu tahi lalat mati boleh guna tips ni jugak ke??




  2.  
    LV

    eh, silap2, tahi lalt jenis rataa.. hehe, xpi dia membesar..




  3.  

    kalau sy hanya mengambil air limau dan nenas tanpa dikisar bleh x?????




  4.  
    intan

    lame ke untuk menghilangkan tahi lalat ni??? kira2 berapa hari or minggu or bulan???




  5.  

    Nenek jus tu bleh simpan tak or nk kna guna yg fresh.. :-)




  6.  
    jaz

    kalo tahi lalat leper di muka..boleh guna x….ade kesan2 sampingan x..ade parut x?? reply…………..




  7.  

    nek.. tolong rpl msg sy nie.. saya ada tahi lalat besar kat kening sy.. nnti kalau tahi lalat tu tanggal.. apakah kening sy yg brsma tahi lalat tu pun turut tanggal? jd mksud sy kening sy akan ada kesan bulat yg tiada buluh kening… tolong rpl plsss…




  8.  

    nek.. kalau guna bawang putih tuk mnghilangkn tahi lalat hidup tu.. ada kesan sampingan x? contoh parut ataw sbgainya. tlg replay.




  9.  

    kalau tahi lalat yang bukan hidup cam ner plak…




  10.  

    law taik lalat idop pon menjadi ke??




  11.  
    lyn

    lahh
    tahi lalat ku bisa ilang dengan cara itu ya :)




  12.  
    dydy

    Hai Nenek, tlg jawab ye. Kalau kita punya tahi lalat dkt mata, takpe ke kalau kita guna cara ni? Mcm tak bahaya ke? Terima kasih ye :D




  13.  

    saya berterima kasih dengan segmen petua nenek ni..sebab tahi lalat saya di muka dah pun lesap…saya pun rasa gembira sebab tiada lagi ejek-ejek kan yang di dengar di sekolah…semua oarang cakap saya dah semakin cantuk dan bertambah cantik….tahnks you so much….




  14.  

    macam mana nak jawab kalau orang tanya mana tahi lalat? habis kecoh. lagi satu, ni untuk tahi lalat hidup ke mati eh? :)




  15.  

    kalau guna limau kasturi , boleh tak? berkesan juga ke?




  16.  

    apa itu “nenas” nek?




  17.  

    saye pun nak cuber lah




  18.  

    Limau purut apa tUh nek? Trus d oleskan ke tahi lalat ny gt?




  19.  
    Ovie

    Dikisar tu apa nek…?




  20.  

    nek lpas bland buah nenas kita letak air tu dalam satu bekas lpastu kita kena perah limau purut masuk dalam air nenas tu ke?




  21.  
    meera

    agak2 berkesan dalam brape hari ?




  22.  

    Nak try laa..tp xmeninggal kn effect ap2 kew?




  23.  

    adakah tips ni mnjadi….




  24.  

    Aww… pedih juge tpi thanks soo much!




  25.  
    norizwani

    assalamualaikum…nenek klu tuk ilangkan isi lebih pada muka boleh guna cara nie x??




  26.  

    kalau apply kat bibir, boleh tak? tapi tahi lalat tu sekata je ngan kulit.




  27.  
    lala

    tips ni blh guna ke pd bintik-bintik hitam kat muka?




  28.  
    lurvetyra

    salam nek.. tahi lalat saya besar biji jagung, agak2 bole hilang x? xde kesan sampingan ke??




  29.  
    junaimah

    salam…nenas tu kisar isi yang tua ke muda?




  30.  
    hnara

    nenek…nak tanya nie…saya dah cuba dah cara nenek tapi kan kulit saya jadi merah dan rasa pedih sikit…..tpi tahi lalat tu masih tak ilang-ilang lagi…….




  31.  
    Caplat

    nenek.. tahi lalat yang hiduo bole ke? Dia siap keluar bulu sekali.. Dah baca harap balas ya. :)




  32.  
    ab

    As,salam nenak mcm mana sy nak dapat produk hilangkan tahi lalat sbb banyak sagat di muka kecil2 BOLEH tolong x….maklum




  33.  
    yati

    Nenek, bebola miyak kt muka blh hilang ke nek dgn cara ni.




 
 



Leave a Response

(required)


Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.