Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Menghilangkan Tahi Lalat

140
Posted July 12, 2008 by nenek in Petua Kecantikan

tahi lalatCara Membuang tahi lalat:

Caranya ialah dengan mengambil nenas dan limau purut [bersama kulit atau tidak] yang telah dikisar (tidak terlalu larut), sapukan di tempat tumbuhnya tahi lalat tersebut.

Lakukan 2 atau 3 kali sehari sehingga ia jatuh sendiri. Amalkannya selalu, Insyaallah akan mendapat hasilnya segera. Selamat mencuba!!

 

 

set membuang tahi lalat

 

Produk : Set membuang tahi lalat

Set Membuang Tahi Lalat (Removing Mole Set) ini terdiri dari Treatment Toner, Removing Mole Cream dan Repair Cream.

Set ini amat berkesan untuk menghilangkan tahi lalat, kutil atau bebola minyak/ kelestrol di sekitar muka leher atau badan.

Dengan rawatan selama 10 minit pada hari pertama (rawatan ini perlu di ulang pada hari kedua atau seterusnya).

Permasaalahan yang anda hadapi akan hilang. Bahagian yang di rawat itu akan pulih diantara 3 hari ke 14 hari. Jika masih ada lagi tanda-tanda yang tidak hilang rawatan seterusnya boleh diulangi.

RM155 SM, RM160 SS


About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

140 Comments


 
 

  1.  
    lala

    nenas muda ke…




    •  
      nenek

      Tak kisah nenas tua atau muda. Seelok2nya guna yang sedang2. Supaya kisaran itu tidak terlalu cair. Lagipun air limau tersebut sudah memadai. :)




  2.  
    yan

    sakit tak? tak kisah tahi lalat besar mana pun memang akan jatuh ke?




    •  
      nenek

      hai Yan. InsyaAllah. Kebanyakkan yang nenek dengar, memang jadilah. Tapi apapun semua atas kehendak-Nya.
      Orang tua2 kata : Tahi lalat dekat muka tuh bawa rezeki. :)




  3.  

    tapi tahi lalat saya , tahi lalat mati berhasil juga ke ?
    jika saya mengikut petua ini




  4.  
    aku

    nek jeruk limau ada nya di mana ya???




  5.  
    melor

    pakai limau nipis leh x?.. or juz pakai limau purut




  6.  

    tahi lalat akn jtuh cndiri??agk mngerikan..hihi




  7.  
    jayjay

    apa beza limau nipis ngan limau purut




  8.  

    canne nk hlgkan tahi lalat, tkt gak sbb nnnti bley nwk kenser




  9.  
    gurlz

    x de ke bhn lain selain limau purut ngn nenas..?? yg mudah didapati…




  10.  
    andy

    bgai mna cra menghilngkn tahi la2t mati




  11.  
    dilla

    btul2 menjd ke dgn cara nie..cara len ad x




  12.  
    luqith

    klau taik lalat yg kat dada apa yg untungnya????????




  13.  


  14.  
    ika

    kalau gune sabun fab dengan kapur boleh x?




  15.  
    dean

    nek…
    boleh tak nenas n limau tu buat skali kisar je n smpan dlm peti sejuk,,atau hari2 kena buat time nk pakai..




  16.  
    nazrah

    tahi lalat, buang ja smuanya,,,,,
    biar ga’ jadi bencana,,
    :D:D:D:D




  17.  
    anies

    hurm………wah macam best jerrr….




  18.  
    zac

    saya mmng budak yg banyak tahi lalat…boleh hilang ke????saya betul2 sedih ni…sebab…ramai dah yg benci saya ni nek..huhuhu~:(




  19.  
    tira

    nek x jd knsr ke sbb sy punya taik llt ddh bsr




  20.  
    chiko

    limau purut 2 kne amik air dia je ke??




  21.  

    nenek, tahi lalat saya tiga di muka, boleh buat bentuk segi tiga.. boleh hilang jugak ke..




  22.  

    guna sabun fab & kapur amat menyakitkanlah saya dh try dah memang sakit.




  23.  
    bro aidil

    mujarab ke ni nek??sy tak konfiden la..




  24.  
    rama

    saya pengen coba neh,tapi ga tahu cara nya bisa tolong dijelas kan lagi tapi dengan bahasa indonesia yang jelas.
    makasih nek




  25.  
    anyss

    salam nek…alhamdulillah..maklumat ny dah lme sye cri…tp nek sye jdi was2 sbb thi lalat sye di bahagian ketiak…stu2nya thi lalat yg hdup…sye nak sgt2 buang thi lalat nyh…bkn ap..sye tgl di asrama…jdi bla sye tukar bju kwn2 sye msti nmpak…trima ksh ats tips nek nyh…n smoga tkda komplikasi mcm user2 len ckp..amiin….




  26.  
    bob

    Assalamualaikum nek, limau purut tu nak dikisar dgan buahnya sekali atau just nak isi dia? hurm. tak faham dekat situ.




  27.  
    sham

    nek imau purut 2 yg da kuning tw yg mc hijau….




  28.  
    lia

    btol ke petua ni??tp pna dgar jge..nk cube buat takt lak..nt tahi lalat nye mkin besar lak..cmne ye..




  29.  
    revalina

    Nek,klau air limau 2 t”kene kat kwsn luar tahi lalat,ada ksn ape2 kew??Hrp bls




  30.  
    leya

    nek,klau gne limau purut 2,tahi lalat nye ilang care mcmne?menggelupas @ jatuh serte mrta??n xde kesan parut ke?




    •  

      depends macamner tahap lekatan tahi lalat tersebut dgn kulit kita. Ada yg biji2 kecil yg seakan isi tu.. klu hilang cm tu je, tak perasan bila.. :)




  31.  
    jia

    nek……nk tnye nih…if kite blend limau purut 2 ngn nenas kn,boley smpn lam peti x?gune utk hari2 yg len plak ker..coz xkn nk kna kisar jer tiap2 kli gune..lgpn sy punyer ,oles kecik jew….huhu..arp nek dpt mbantu :(




  32.  

    Nek, taik lalat nas ni besar2 ada 5 biji d muka melekat hehehe..ada kecil2 banyak!!!! blh ilang x jika nak guna Limau purut dan nenas???? sapu mcm 2 je?? biarkan atau nak kena cuci slepas guna??




  33.  
    pujay

    ass.. nek klau boleh saya tau jeruk limau dan nanasnya diapain yah? maaf kurang mengerti bahasanya nenek.. thx :)




  34.  
    Muhd

    Salam .. Nek sy nk tny skit niey .. Hrp2 nnek reply sy pnye mcj niey .. Sy suda mndrikn rumh tngge da sbuln da tp smpai skrng sy msh segn nk berdepn dgn lki sy gare2 tahi llat sy niey .. Sy risaw petue niey tdk berhsil coz sblum niey ,sy bnyk gne kn petue org bg kt sy tp lngsong xmnghasil kn ape2.. Sy malu sgt2.. Sy hrap2 nnek bntulah sy.. Sy tension laa jke berterusn cm nie je .. Tolng laa sy ..




    •  

      Wasalam, jangan kecewa atau rasa kurang selesa dengan pemberian Ilahi. Setiap yang terjadi tu ada hikmahnya. Bila seseorang itu redha, sabar.. insya-Allah Dia akan lebih menyayangi anda. Kasih Sayang dari-Nya itu lebih besar berbanding kasihnya manusia biasa.

      Apa yang nenek boleh kongsikan, jika malu dengan keadaan tahi lalat [tidak tahu dimana, pipi,mulut,kening, bibir dll], tanya dulu kepada suami anda, Adakah dia rasa kurang selesa atau jijik kpd tahi lalat tersebut? Adakah perlu anda membuangnya atas kehendak/perintah suami anda? Jika Ya, anda perlu membuangnya atas dasar sayang/cinta drpd suami anda. Cuba membuang dengan kaedah petua diatas. Jika tidak berhasil, terpulang kepada anda dan suami mencari jalan keluar yang lain.

      USAHA+DOA+TAWAKAL=INSYAALLAH




  35.  
    rayyan

    nenas nk air dy or kulitny ?
    limau plk air or kulitny ?




  36.  
    Rayyan

    kireny skrng,dua buah nie nk air jela er?ok2




  37.  
    atien

    tak kesah ke….tahi lalat kecil atau besar????




  38.  
    mun

    nek apakah ada kesan parut…




  39.  
    Nur Shazweena

    nek,kalu tahi lalat yng nipis tu dan sudah melekat kat kulit,boleh x gunakan tips ni?




  40.  
    mya ixara

    hyet nek // ^^
    petue ni brape lame mse ntok tahi lalat 2 hilang ..




  41.  
    Leana

    nek, saye da tbace stu majalah . tahi lalat bole mngakibatkan kanser kulit . saye agak risaw tntg 2 sbb saye pun dlm kategori 2 . ade x care tg bole d’amalkan selain petua nie?




  42.  


  43.  
    Nazri nazirah mohd

    Askum nek,kalau tahi lalat tu ada timbul skit2 dia bole hilang ke nek?. . .dan tak ada kesan apa2 ke nek?




  44.  

    nak kena lebihkan limau ke nenas ni. kalau guna sebiji nenas, limau purut kena guna berapa banyak?




  45.  
    Along 26

    Salam,nek…..kalau rawatan di pusat-pusat rpenjagaan muka atau teknik laser tu boleh percaya ke?




  46.  

    nek klau ade kt muka kite..
    x jejaskan ke?




  47.  
    gdrhetr

    hye nek . klu taik lalat yg melekat ngan kulit muke tu boleh hlang tak ? byk taik lalat sye nie yg mlekt ngan kulit muke . kire2 5 .




 
 



Leave a Response

(required)


Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.