Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Petua memancungkan hidung secara semulajadi

30
Posted November 21, 2016 by nenek in Petua Kecantikan

Memiliki bentuk hidung yang tidak mancung bukanlah suatu masalah yang boleh merosakkan kepercayaan diri, tapi kenyataannya banyak orang merasa kurang percaya pada diri sendiri kerana hidung kemek atau tidak mancung seperti orang lain. Teruatamnya, bagi kaum hawa yang sangat sensitif dan respek terhadapt kecantikan dan penampilan diri secara menyeluruh agar mereka tampak sempurna di mata masyarakat yang memandang.

Dengan itu, banyak cara untuk mendapatkan hidung yang mancung tanpa melakukan sebarang pembedahan pun. iaitu teknik traditional dan sederhana juga membolehkan mereka memiliki bentuk hidung yang muncul dan menarik.

Antaranya adalah;

1. letakkan jari telunjuk di bahagian tengah hidung, kemudian tutup, kemudian berikan bayangan pada hidung dari bahagian tepi hidung yang terlibat.

2. lalu bronze atau eyeshadow warna cokelat secara tipis dan merata ke bahagian tepi hidung tidak tertutup oleh jari tadi.ow_to_contour_your_nose_step_2-2301503755195057328_jpg

3. Kemudian bentuk hidung dengan menggunakan brush yang halus dari hujung atas di antara 2 sisi mata hingga ke bahagian hidung bawah agar terlihat sepertihidung yang mancung.

 

 

 

manakala, kaedah popular kini adalah memancungkan hidup mengguna alat ‘NOSE UP” ini

nose up 2nose up cara pemakaian

nose up

ALAT UNTUK MEMANCUNGKAN HIDUNG TERLARIS DIPASARAN

Nose up adalah alat terbaru Teknologi Jepun direka khas untuk memancungkan & mencantikan Hidung anda.
*Alat pemancung hidung ini direka khusus untuk hidung yang kurang mancung,
akan menunjukkan kesan dari tulang sampai ke cuping hidung.

*Alat ini selesa dipakai dan tidak akan mengganggu pernafasan Anda.

*Anda hanya perlu menjepit hidung sepanjang waktu, dan perhatikan wajah.

.Anda menjadi lebih indah setiap hari sampai mencapai ‘Hidung Cleopatra’.

*Transformasi hidung anda akan berhasil dalam beberapa hari,

Kelebihan Nose Up Clipper ini :

-Mudah digunakan dan tidak sakit

-Mudah dipakai untuk mempertajam dan meninggikan hidung anda

-Menjadikan hidung anda lebih cantik

-Terdapat gel khusus yang bersifat anti bakteria melindungi hidung dari jangkitan kuman

-Mudah dibersihkan dengan kain bersih atau dengan air.

Cara pengunaan :

– Gunakan 10-15 menit setiap hari, dan lihat perubahannya dalam 3-4minggu

– Dipakai diatas cuping, tepat digaris hidung untuk menaikkan hidung (lihat packaging lengkap cara pakai)

– Untuk hasil yang cepat gunakan setiap hari selama 3-5 bulan.

Cara Tempahan/Belian:

RM 30 SM, RM35 Ss (siap postage)

SMS/Whatsapp  ‘nose up” ke 012-331 2030

nose up

This pink nose clip is a great tool for beautify your nose.
It helps to lift and shape your nose.
It is harmless and painless.
How to use: clamp the clip on the nose directly, and you can adjust it to be loose or tight.
Note:
1.Too long time of using is not allowed.
2.There is anti-bacterial deodorant in the silicone, so it will not damage the skin.
3. Do not place the product close to fire sources.
4. Please put it in the place out of children’s reach to prevent accidental injury.
5. If feel unusual or discomfort after use it, please stop using.
Size: about 4.2 x 2 cm (L x W)
Material: silicone, ABS resin
Color: pink
1 x Nose clip

Ada juga yang biru, silicon juga tapi lebih tahan lama, lebih berkualiti. Guna pun lebih senang. Bukan macam pink itu, kadang boleh jadi renggang dgn mudah kalau tidak berhati2 tanggal or pakaikan di batang hidung

nose up silicon

Harga: RM50sm / RM55ss — siap pos

Whatsapp 0123312030

or

Nose Clip Beauty Tool Nose-up

 nose-up-blue


loading...

About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain.
Petikan media massa dan elektronik juga.


30 Comments


  1.  
    anis ayuni

    6ber dkt atas tu awk guna lgi x ??




  2.  
    shaeda

    ada stock ke…nak cuba la..hehe..




  3.  
    firdaus

    kat wechat ad tak ??




  4.  
    vergil

    No tu masih guna lagi tak? Ada stock lagi tak?




  5.  
    fakhruddin

    macam mne nak order?




  6.  
    Jade

    nek? nenek ni, nenek saye kan? nak minta blnja satu. boleh? hehe. just kidding. btw it fantastic.




  7.  
    azwan

    tumpang tanya biasa ada jual kt mne??area johor ad x,pasir gudang,seri alam,dahliah??




  8.  
    shahril

    Ada lagi ke stock nose up tu?




  9.  
    mira

    Hi nenek , ada lgi tak ?




  10.  


  11.  

    saya berminat dengan alat memancungkan hidung. bagaimana cara untuk saya mendapatkanya.




  12.  
    yani

    saya berminta dengan alat memancungkan hidung ,ada stok lagi tak macam mana nak dapatkanya….





Leave a Response


(required)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.