Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


SABUN VITAMIN A,C & E (MZ SECRET SOAP)

0
Posted May 16, 2014 by nenek in Petua Kecantikan

Sabun Pencuci Muka dan Badan dengan kesan PANTAS.. Jangan tunggu lama2.

Cubalah sekarang..

sabun vitamin A,C dan E 7

5 Sebab kenapa anda perlu mempertimbangkan untuk memiliki 

SABUN VITAMIN A,C & E ini.

sabun vitamin A,C dan E 6

bahan-bahan yang diguna dalam sabun vitamin ini :

bahan

Khasiat & Kegunaan

Tea Tree Oil
– Mengandungi antiseptic, antibakteria dan pembasmi kulat. Ia dapat membasmi jerawat. Jerawat akan lebih cepat mengering dan tidak meninggalkan bekas. Hampir segala jenis kulat di tubuh dapat diatasi dengan tea tree oil, salah satunya kulat di jari kaki. Ia juga dapat mencegah terjadinya infeksi yang timbul akibat kulat. Selain menghilangkan kelemumur, ia juga dapat mencegah kekeringan dan menjaga kelembapan alami di kulit kepala.

Minyak Zaitun (Olive Oil)
– Minyak zaitun boleh digunakan untuk dalaman (kesihatan) juga luaran (kecantikan). Ia digunakan dalam pembuatan produk kecantikan kerana ciri2nya yang boleh melembutkan kulit.

Aloe Vera
Aloe vera mengandungi 96% kandungan air dan selebihnya adalah minyak pati, asid amino, mineral, vitamin, enzim dan glikoprotein. Daun aloe vera atau lidah buaya akan mengeluarkan jeli jika diramas dan ia boleh digunakan untuk mengurangkan kedutan pada kulit muka dan tangan. Ia juga dijadikan sebagai bahan pelembab dan pelembut untuk kulit dan rambut.

SMS/WASSUP: 0123312030 UNTUK TEMPAHAN

Asal rm75. Now rm49 siap pos sem


loading...

About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response


(required)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.