Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Sentiasa Awet Muda

4
Posted July 23, 2008 by nenek in Petua Kecantikan

Untuk melihat wajah kita agak muda daripada umur kita, amalkanlah petua saya ini dengan jujur dan ikhlas. Senang sahaja, pertama, setiap kali selepas solat subuh bacalah surah yusuff, kemudian minum air suam sebanyak tiga teguk sahaja. InsyaAllah wajah mu akan kelihatan muda daripada umur sebenar anda. Itu je terima kasih.


loading...

About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

4 Comments


 1.  

  1. tlg beritahu surah yusuf tu dari ayat ke ayat apa?
  2. sy ada masalah alahan makanan laut,telur n ayam kalau makan pasti gatal2 di bahagian kelengkang d peha n d bahagian ketiak. tlg bgi petua untuk mghilangkanya.skarang ni hanya kena makan pil gatal2 n sapu krim. akan hilang lps 2 dtg g
  3. anak sy 3 org akan mghadapi peperiksaan penting th ni.masalahnya pembelajaran mereka lemah.
  tlg sy. tk
 2.  
  ari

  Masalah saya kerap tidak boleh tidur bila selepas bersama suami. Suami saya pula berdengkur pula selepas bersama.
  Suami saya kerap berdengkur apabila tidur malam sehinggakan saya tidak dapat tidur.
  Suamai saya sering berbau badan dan kerap tidak menukar baju ketika di rumah. Sudah berkali-kali di suruh. Dia tetap seperti itu.
  •  
   nenek

   Cuba minum segelas susu dan membaca doa tidur. Lalaikan fikiran ari dengan zikir hingga tertidur. Insya-Allah. Disamping mudah tidur kerana hati tenang zikir2 ayat suci, dapat juga tambahnya pahala.
 3.  

  saya amalkan bangun pagi terus berdoa kemudian minum 4 gelas air sambil selawat 3x dan doa. Sebelum sarapan pagi saya amaikan minum jus VEMMA..jus berkhasiat yang dikurniakan Allah cukup untuk menggantikan sayur..sesuai untuk yang tak suka sayur..he.he…

Leave a Response


(required)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.