Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Petua Menghancurkan Lemak Badan

0
Posted November 22, 2016 by nenek in Petua Kecantikan

daun-belimbing-buluhTahukah anda Daun Belimbing Buluh mengandungi banyak khasiat? Ramai orang yang tidak mengetahuinya. Antara khasiat daun ini ialah ia dapat menghapuskan lemak di dalam badan. Seseorang yang gemuk boleh menguruskan badannya dengan mengikuti petua ini.

 

Cara-caranya:

Ambil dua atau tiga helai daun belimbing buluh dan rebug di atas dapur. Kemudian air rebusan itu diminum setiap hari. InsyaAllah semakin hari semakin kurang lemak di badan anda.

 

penyakit-gondokSelain itu, daun ini boleh juga merawat tiroid leher (penyakit gondok), bengkak di bahagian leher. Caranya ialah siapkan adalah daun belimbing wuluh secukupnya dan 3 ulas bawang putih. Pertama sekali, cuci terlebih dauhu daun belimbing buluh dan bawang putihnya, setelah itu tumbuk kedua bahan ini sampai halus lumat. Setelah itu, gunakan tempekkan bahan ini ke bahagian leher yang terkena penyakit gondok.


loading...

About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response


(required)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.