Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Petua Menghilangkan Penyakit Kuning

0
Posted December 2, 2016 by nenek in Petua Kesihatan

petua-untuk-rawat-penyakit-kuningPenyakit kuning atau  disebut dengan icterus atau jaundice adalah penyakit yang disebabkan oleh adanya perubahan pada warna kulit, sclera (bahagian putih pada mata) dan juga kelenjar lidah yang disebabkan oleh meningkatnya bilirubin pada tubuh manusia.

Seseorang yang menghadapi penyakit kuning perlu mendapatkan rawatan dengan segera. Sekiranya terlambat berubat boleh membawa maut, khasnya ke atas bayi kuning yang baru dilahirkan. Menurut amalan nenek moyang dahulu, penyakit ini dapat di atasi dengan daun dukung anak. 

 

daun-dukung-anakCara-caranya ialah:

Beberapa helai daun dukung anak di ambil dan ditumbuk lumat. Perah dan ambil airnya sahaja. Kemudian, campurkan dengan sedikit air susu kambing yang masih segar. Kemudian berikan kepada pesakit selama 3 hari berturut-turut. Insya-Allah penyakit kuning akan hilang.


loading...

About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response


(required)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.