Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Rawatan alternatif: Membuka salur darah jantung tersumbat

12
Posted October 31, 2014 by nenek in Petua Kesihatan

sakit jantungDalam minggu ni admin menerima 2 berita akibat masalah jantung.

1. Sepupu admin meninggal kerana jantung Ahad lepas.

2. Jiran admin di masukkan ke hospital kerana masalah jantung tersumbat.

Cara rawatan di bawah telah diamalkan oleh sahabat admin dan ingin admin kongsikan bersama.

Rawatan alternatif: Membuka salur darah jantung – Rawatan alternatif: Membuka salur darah jantung tersumbat

Saya ingin berkongsi satu lagi cara rawatan alternatif untuk membuka atau meluaskan salur darah yang tersumbat di jantung. Oleh itu, sesiapa yang mempunyai masalah jantung tersumbat dan perlu menjalani angiografi atau bypass, bolehlah mencuba rawatan alternatif ini, semoga anda tidak perlu melalui pembedahan bypass tersebut.

Resepi ini diberikan oleh Vaid Sahab (doktor di Auyervedi) untuk dikongsi bersama.

Bahan diperlukan:

1 cawan jus lemon
1 cawan jus halia
1 cawan jus bawang putih
1 cawan cuka epal

Cara

Campurkan semua bahan di atas dan masak dengan api yang perlahan selama 1 jam (60 minit) atau sehingga bahan campuran ini tinggal 3 cawan. Sejukkan, kemudian campurkan dengan 3 cawan madu semulajadi, dan simpan dalam balang yang bersih.

Minum campuran ubat ini satu (1) sudu makan setiap hari. Amalkan sehingga 30 hari dan rasai perbezaannya. In sya Allah rawatan ini akan berhasil.

Testimoninya adalah seorang doktor iaitu jiran saya…DR SHAH RAZALI Srixon Code…Pengerusi Shah Groups… bila 2 saluran darahnya tersumbat dan akan dibuat bypass saya telah mencadangkannya agar mencuba perubatan ini…dan dia telah mengamalkannya minum sesudu 2 kali sehari… Alhamdulillah bila hendak dibuat bypass pemeriksaan keatasnya mendapati 2 saluran yang tersumbat telah terbuka…

Copy n paste.

Usaha dan tawakal. Insya Allah.


loading...

About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

12 Comments


  1.  
    fairuz

    Assalamualaikum,sy nk brtnya.. jika tidak mempubyai msalah saluran jntung trsumbat, adakah minuman ini sesuai & selamat diamalkn sbgai minuman harian & jga sbgai lngkah pncegahan utk mngelakkan saluran jantung trsumbat. Mohon perjelaskan.. terima kasih




  2.  
    Rizal

    Saya dah cuba amalkan memang ada perubahan. Pastikan madu yang beli tu asli kerana banyak madu tiruan di pasaran




  3.  
    waheda

    kaedah rawatan di atas memang berkesan. ibubapa saya mengamalkannya dan kini mereka menjual jus tersebut kepada rakan-rakan pula.
    saya yang tiada sebarang penyakit juga cuba selama sebulan dan hasilnya berat badan berkurangan, lawas membuang air kecil dan besar serta berasa bertenaga. 😉

    ** tidak dijual online. sila bancuh sendiri. follow petua di atas




  4.  
    Sandra

    Boleh diminum oleh kanak-kanak berusia 5 tahun tak? Doktor sahkan saluran darah ke jantung bengkak.




  5.  
    Faizal

    Salam.. yg madu tu btul ke 3 cawan? @ 3 sudu? Sbab kalu 3 cawan dh mcm sama bnyk dgn jus yg dmasak td.. x mnis sgt ke?.. mohon pncerahan sbb nk bg mak try mnum.. tq..




  6.  
    shawn

    As’salam.. ada apa² effect tak jika minum? contoh mcm sakit urat² ke..





Leave a Response


(required)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.