Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Tip Lindungi Anak Di Kamar Tidur

0
Posted October 27, 2009 by nenek in Petua Untuk Baby & Anak2

1. Perbaharui sarung bantal
Habuk, kuman dan bakteria boleh terdapat dimana-mana. Sifatnya yang amat ringan menyebabkan ianya mudah melekat pada sarung bantal si kecil. Jadi, untuk melindungi si kecil, pastikan anda kerap membasuh sarung bantal yang digunakannya dan tukarkan ia kepada yang bersih sekerap yang mungkin. Elakkan dari menukarnya sekali dalam sebulan.

2. Fabrik yang sesuai
Ada kanak-kanak yang kuat berpeluh semasa tidur. Jika si kecil anda antaranya, pastikan anda memilih fabrik sarung bantal yang sesuai. Pilihlah yang telap peluh seperti kain kapas. Jika tidak si kecil akan mudah diserang ruam. Fabrik sarung bantal yang sesuai akan membantu si kecil tidur dengan nyenyak dan selesa

“Semua anak dilahirkan pintar, tetapi yang memberi impak ialah cara kita merangsang mereka. Ibu bapa mesti mempunyai misi jelas iaitu menanam tekad membentuk masa depan anak”

Dato’ Dr Fadzilah Kamsah
Pakar Motivasi

“All children are born geniuses, and we spend the first six years of their lives degeniusing them”

R. Buckminster Fuller


loading...

About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response


(required)

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.