Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Sabun Kolegen GLUTATHIONE ~ Sabun KOJIC~

22
Posted March 14, 2013 by nenek in PRODUCT

gulta kojic 1

Sabun Gulta Kojic (100g)

Penggunaan yang berterusan akan membuatkan kulit lebih cerah, muda, glowing dan kulit sekata tanpa apa2 masalah kulit dari sehari ke hari. Formula unik ni akan membuatkan kulit kelihatan lebit cepat cerah, jerawat parut dan cela2 dimuka dapat dihilangkan.

Berminat boleh SMS 012-331 2030 [pn Asida]

Bahan Kandungan dalam sabun ni :-

GLUTATHIONE
Menolong memudar dan menghilangkan masalah kulit seperti pigmentations, jerawat dan parut jerawat, age spots dan freckles.

COLLAGEN
Membantu memberi kelembapan pada kulit wajah anda selepas dicuci dengan sabun ini & dapat menganjalkan kulit anda supaya kelihatan lebih tegang & gebu.
ARBUTIN
Arbutin dikenali sebagai bahan yang paling selamat dan efektif dalam pencerahan kulit muka. Arbutin menolong memperbaiki dan menjaga kulit yang rosak akibat daripada free radicals dan juga menolong menghalang pengeluaran melanin yang sangat banyak. Arbutin selamat digunakan kerana tidak mengandungi bahan toksik, hidroquinon atau apa2 bahan berbahaya. Tiga fungsi penting arbutin ialah : Whitening effects, anti- age effect and UVB/ UVC filter

KOJIC ACID
kojic acid lebih efektif daripada whitening ejen yang lain seperti hidroquinon yang berbahaya. Kojic acid selamat dan tidak mendatangkan efek yg berbahaya seperti hidroquinon tu. Ia adalah natural ekstrak yang mencerahkan cela2 dan parut.

pinkish kojic

kojic pinkish

sabun gluthation collagen pinkish (kojic pinkish)

TESTIMONI PENGGUNA SABUN GLUTATHIONE

pn.zana (klang)
hai.. i dah try sabun ni dr mgu lepas..i xda masalah kulit muka sgt cuma kasar jer.. best sgt bila pakai kulit rasa gebu… bintik2 kasar mula hilang especially sekitar hidung dan dagu.. my hubby pun ada tegur kulit muka i nampak cerah.. sukeeenyee.. ^_^ bau dia pun wangiii..

cik lin (Jb)
mula2 nk try takut juga sbb dh byk produk lin cube.. tp jerawat still naik.. especially kalau makan seafood.. xsukee.. tp bile cube tester sabun gluta ni.. alhamdulillah jerawat semakin kecut.. parut juga cepat hilang.. kulit rasa fresh lepas cuci.. heheh

mama mia (k.terengganu)
mama suka sabun ni.. mcm pakai produk peeling jadinya.. kulit jd putih bersih walaupon tiada pengelupasan.. hanya kluar daki2 kulit masa mandi tu.. tq:-)

yana (pulau pinang)
sabun ni memang sgt effective utk hilangkan parut.. dlm masa 3 hari pakai, parut jerawat dah mula lembut, masuk hari ke 5 dia dah tanggal pelan2.. best best.. saya juga pakai di badan terutama di bawah ketiak.. mula2 pakai tu try sebelah jer nk tgk keberkesanan sabun ni.. ternyata lepas 2 minggu bahagian ketiak dah cerah sebelah..heheh.. memang berkesan lah.. berbaloi.. harga pun murah.. 1 bar tahan lama..

mimi (taiping)
sis.. saya ada masalah lebam bawah mata dan kulit kasar dan juga jeragat, setelah guna glutathione selama 3 minggu, jeragat dah semakin pudar, kulit pula muluss terutama bahagian hidung dan dagu.. memang puas ati lah..

TESTIMONIAL
haah..pakai kat bdn..best la..x de wangi pon but kulit jadik lembut gile n putih la..dlm 5,6 hr pakai dh rase perubahannye..sy dh pakai 2 ketul…u shud try 1….

TESTIMONIAL
stock akak dah nak habis ni, Insya ALLAH nak restock semula..:) kulit akak lagi halus dari dulu dan memang nampak cerah berbanding dahulu..open pores pun kurang..bila pakai kulit tak berminyak, dan tidak kering…just nice moisturize.. dulu banyak freckles sekarang dah kurang jelas lepas tu paling best white head and blackheads memang tak ada..muaaaahhhhh akak love this product…♥ ♥ ♥..

ARIZA(PASIR MAS)
Sabun nie memang mujarab baru je guna beberapa hari dah ada perubahan saya ada masalah jerawat bila guna sabun nie jerawat pn kecut lah dan parut kt muka ni pun makin pudar,bintik2 putih kt muka dan hidung pn dh tiada makin licin dh muka.kepada anda diluar sana yg bermasalah muka patut mencubanya..

KOJIC 3layer

Gulta kojic 3layer (Kolegen), lebih specific kepada collagen.

Untuk ketegangan dan keanjalan kulit.


About the Author

nenek

Memberi pelbagai petua kepada pelbagai masalah. Petua-petua ini diambil berdasarkan kepada petua nenek moyang, pengalaman sendiri, pengalaman pembaca dan pengguna yang lain. Petikan media massa dan elektronik juga.

22 Comments


  1.  
    ann

    bape satu ni kak?




  2.  
    aina

    mcm mne nk order




  3.  

    kalau umor bwah 18 tahun ,bleh pakai x




  4.  


  5.  

    minat mau order,tp mcm mn mau tempah dgn kakak…..




  6.  

    askum, kak nk tny berapa harga sabun GLUTATHIONE tu???kos pos berape???kalau utk baby 6 bln boleh guna x???antara produk susu beras dgn Glutathione mane lebih bagus?????




  7.  

    brapa hrga dye nie?




  8.  
    aliesya

    sabun ni boleh hilangkan parut mcm kat kaki ke,mn2 la..boleh ke..




  9.  

    sis,kalu lepas pkai ja sabun ni muka rasa pedih2..itu normal ke? then tegang sgt…lepas tu mcm mngelupas kt tgn n muka…ok ke? sy bru pkai selama 5 ary…




  10.  
    non

    salam,, tnye,, jerawat btul2 bleh hilang ke?




  11.  

    emm nk tnya lagi ni..heee skrg muka x pedih2 dh..myk kt muka pun da kurg tapi ada tinggalan hitam di tepi mulut..knapa ya? huhu tq sis..





Leave a Response

(required)


Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.